TreaSure
Listów: 6
|
06.07.2010, 23:21
Witam jestem tutaj nowa, nie dokonca zielona aczkolwiek wyuczona tylko teoretycznie praktycznie zobaczymy w praniu. od jutra chce zaczac MM i moze znajda sie tutaj osoby ktore znajda chwilke i mi doradza wespra etc :) napewno sporo bledow przedemna ale przeciez mam sie na nich uczyc hehe
Lola90
|
|

Asia
    Listów: 481
|
07.07.2010, 14:16
Pewnie, że pomożemy! Po to jest to forum :)
|
|

TreaSure
|
07.07.2010, 14:30
Więc moze spytam poczatkowo o to co mnie najbardziej nurtuje mianowicie czym smarowac i czy w ogóle pieczywo na sniadanie weglowe bo sucha kromka nie chce mi przejsc przez gardlo hehe ;) czy zrobilam wielki blad jak zjadlam na sniadanie jogurt nat bez cukru ale 2,5 tluszczu? :(
Lola90
|
|

bagilu
Listów: 4
|
07.07.2010, 21:56
Mogę się przyłączyć? Chcę rozpocząć od jutra. Mam pewną więdzę na temat diety MM, czytałam książki, ba, kilka razy nawt ją stosowałam. Nigdy jednak wystarczająco długo i konsekwentnie, aby osiągnąć zadawalajacy rezultat. Może tym razem się uda? W grupie raźniej! Postaram się tu zamieszczać codzienny jadłospis, a bardziej doświadczonych Montimaniaków proszę o ewentualną korektę. Ja naprawdę baaaaaaaaaaaaardzo chcę schudnąć!
Basia
|
|

bagilu
|
07.07.2010, 21:59
Co do smarowania pieczywa to ja najczęściej stosuję dżem bez cukru (własnej produkcji) lub słodzony fruktozą. Można też z tuńczykiem lub twarożkiem 0%. Jakiego pieczywa używasz?
Basia
|
|

TreaSure
|
07.07.2010, 23:40
ja jem wase zytnia lub mestemacher'a z czerwona etykietka, a ty? ok to staraj sie w miare mozliwosci podawac codziennie swoje menu na nasteopny dzien ja tez bede to robila i a nóż uda nam sie wylapac swoje bledy nawzajem :)
Lola90
|
|

bagilu
|
08.07.2010, 08:23
Co do chleba to jedna piekarnia niedaleko mnie produkuje chleb o składzie: mąka żytnia tyo 2000, woda, drożdże sól. I to w zupełnie normalnej cenie (jakieś 2 zł). Mestemacher'a jeszcze nie próbowałam, ale mam taki zamiar. Dziesiejsze menu: 8:00: płatki owsiane z truskawkami (mam takie przetwory własnego wyrobu, bez cukru).
12:00-13:00: płatki owsiane (wiem, wiem, brakuje tu urozmaicenia, ale te płatki łatwo zrobić w pracy, poza tym są smaczne, sycące, niedrogie i ... dozwolone) z jogobellą light brzoskiwiniową.
17:00-18:00: kalafior albo brokuł zapieczony z dwoma plasterkami sera żółtego.
Pozdrawiam,
Basia
|
|

TreaSure
|
08.07.2010, 11:52
no to tak:) po I uno to masz zbyt malo bialka musisz koniecznie to nadrobic najlepiej 1.2/1.3g na kg masy twojej mozna wiecej ale wtedy automatycznie pije sie wiecej wody mineralnej :) nastepnie nie lepiej ci zrobic urozmaicenie chociaz w danym dniu bo na sniadanie mozesz nawet codziennie to samo szamac.. najlepiej jest sniadanko weglowe obiadek tluszczowy i kolacje jak kto woli trzeba dopasowac do swojego organizmu mi np tluszcze ha,uja chudniecie a ty widze masz zolty serek:) moje menu na dzis: pol h przed sniadankiem brzoskwinia S: kromeczka pieczywka(ktory srednio mi podchodzi) lub ewentualnie wedle mojego widzimisia dwie wasy zytnie serek bialy pomidor rzodkiewka sol pieprz O: pieczony camembert w jajku na plaskiej lyzeczce oliwy z oliwek, brokulki z serkiem jakim bądz np zoltym K:rybcia chyba sledzik z puszki i jakies warzywko :)
Lola90
|
|

TreaSure
|
08.07.2010, 11:59
aha kochana co do jogurcikow to ostroznie mimo ze light mi hamowaly chudniecie:)
Lola90
|
|

bagilu
|
11.07.2010, 18:15
Oj te weekendy...Kilka zasad złamanych niestety, ale jutro choćby nie wiem co dam radę. Chociaż mam obiad u Babci, z którego pewnie nie bardzo będzie się można wykręcić. Cóż, spróbuję chociaż dwa pozostałe posiłki skomponować zgodnie z zasadami MM. Jeśli o białko chodzi, to po proteinówce mam białkowstręt :), ale zgodzę się, że powinno być go więcej i postaram się coś z tym zrobić. Jak Tobie idzie? Trzymasz się? Są już jakieś pierwsze efekty? Pozdrawiam,
Basia
|
|

TreaSure
|
12.07.2010, 13:18
ja juz 4 kg mniej w 2 tygodnie:) wiec jestem w miare zadowolona.. teraz mysle o jakims fitnesie czy jakichs cwiczeniach bo w domu zero motywacji do tego ;]
Lola90
|
|

misia
    Listów: 206
|
27.08.2010, 10:56
hej dziewczyny! I jak wam idzie? Trwacie? Bo wakacyjne przestoje są tu straszne!
|
|