Zaloguj / Zarejestruj

Przepisy zgodne z metodą Montignac, odchudzanie, zdrowe żywienie, metoda Montignac  - Montimaniacy

Forum

Forum » Gdzie kupić? » makaron chiński

makaron chiński

Rozpoczęty przez mamatrojga 23.04.2010, 20:59

mamatrojga
starstar
Listów: 54

doraźcie, proszę, jak to jest, czy można makaron chiński - czyli sojowy łączyć z tłuszczami? Bo mam ochotę ugotować spagetti na jutro dla moich chłopaków i chętnie sama bym to mięsko zjadła z makaronem chińskim

mamatrojga
montimaniacy.pl pasek wagi

Asia
starstarstarstar
Listów: 481

A podaj skład tego makaronu :)

mamatrojga
starstar

już sprawdziłam: groch 70%, fasola Mung 30% - skoro same warzywka to chyba można? (gorzej tylko, ,że to akurat nie bardzo pasuje do karmienia:( )

mamatrojga

Asia
starstarstarstar

Hm... Jak dla mnie to są same węglowodany...
W sumie to sojowy powinien być z soi :)

mamatrojga
starstar

właśnie, z soi, ale gdzieś wyczytałam, nie wiem czy nie na którymś opakowaniu takiego, że"chiński zwany równieź sojowym" A swoją drogą, dlsczego traktować makaron z warzyw (groch, fasola) jako produkt węglowodanowy, a nie jak produkt z warzyw,które dodajemy do posiłku tłuszczowego? Mi się wydawało, ze ważne jest, że on mąki nie zawiera, ani cukru

mamatrojga

MissSiou
Listów: 23

O ile pamiętam nie doradza się łączenia produktów typu soja, groch, soczewica, fasola z tłuszczami :(

Miss Siou

mamatrojga
starstar

ups, to zaliczyłam skuchę:)
w sumie to szkoda..

mamatrojga

Asia
starstarstarstar

mamatrojga - MissSiou ma rację - groch, fasola, soczewica, ciecierzyca, soja - w I fazie do węglowodanów. Są to takie szczególne "warzywa" :) Strączki idą do węgli :) Wyjątkiem jest fasolka szparagowa - mimo, że ma fasolkę w nazwie :) ale nie jest sucha.
Po za tym inne warzywa z dobrym IG łączymy i z węglami i z tłuszczami.

A wracając do makaronu sojowego - to fakt, nie jest on z soi wbrew nazwie. Mam wrażenie, ze coś mi się obiło jednak na jego temat ciekawego - jak przypomnę sobie co to było - to napiszę.

kasa
starstarstarstar
Listów: 246

Napiszcie! Zachciało mi się przez Was takiego makaronu! :)

wera
starstarstar
Listów: 166

Padnę przez was! Wieki nie myślałam o takim makaronie! A teraz mi się zachciało.... z sosem chińskim.... mniam!
Pewnie jest to monti tak jak lody z polewą czekoladową:)