Zaloguj / Zarejestruj

Przepisy zgodne z metodą Montignac, odchudzanie, zdrowe żywienie, metoda Montignac  - Montimaniacy

Forum

Forum » Uroda » Samoopalacz - balsam brązujący

Samoopalacz - balsam brązujący

Rozpoczęty przez MONIC 27.04.2010, 15:45

MONIC
starstarstarstar
Listów: 360

Podzielcie się swoimi doświadczeniami z balsamami brązującymi......ja nigdy nie mogłam znieść tego okropnego smrodku,który się wydziela po nałożeniu tego specyfiku na ciało ....ale odkryłam z przymusu (komunia się zbliża,a ja wyglądam jak córka młynarza) Lirene balsam brązująco-ujędrniający - mało smrodku, dużo efektu po systematycznym smarowanku :) taki delikatny -a nie plamy na ciele. Dwa dostępne rodzaje dla jasnej i ciemnej karnacji. Body arabica -z kompleksem slim :) polecam

montimaniacy.pl pasek wagi

kawa
starstarstarstar
Listów: 347

ciekawe :)
ja stosuje balsamy brązujące
Po samoopalaczach było jak piszesz
Ale wiem też że zanim zacznie się nakładać samoopalacz przez 3 dni powinno się robić peeling, to ma uchronić od plam ;)

misia
starstarstarstar
Listów: 212

dawno nie mialam!
Teraz raczej na solarium wyskoczę.
Ale pamiętam że mi kosmetyczka tłukła do głowy że najpierw piling! :)

kawa
starstarstarstar
Listów: 347

monic i jakie rezultaty?

MONIC
starstarstarstar
Listów: 360

Zrobiłam peeling :) wcześniej wybrałam się do solarium na 6 minutek i teraz kontynuuję balsamikiem :) opalenizna jest naturalna :] byłabym dłużej na solarium,ale długo nie chodziłam i karmię piersią więc ostrożnie podeszłam do tematu :)przynajmniej nie przypominam córki młynarza:P

mrowka
starstar
Listów: 69

fajnie :)
Ja chyba też muszę pójść, choć prognozy nie są obiecujące... nie wiem czy będzie okazja pokazać opalone nogi...

Asia
starstarstarstar
Listów: 481

Peeling koniecznie, na ciało i na twarz - potem najlepiej krem nawilżający a po paru godzinach krem brązujący, ew. samoopalacz.
Kremy i samoopalacze trzeba dobierać do karnacji.
I rozsmarowywać dokładnie na linii włosów, brwi, uszy, szczęki.
Można na linii włosów nałożyć krem, żeby uniknąć plam, a potem go zetrzeć, można też po nałożeniu i dokładnym rozsmarowaniu brwi, ust i linie włosów przeciągnąć patyczkiem do uszu lekko - żeby zebrać ew. nadmiar kosmetyku.
A smarując ciało pamiętać o łokciach - dobrze wypilingować i natłuścić i dokładnie (mniejsza ilość) rozsmarować.

A na solarium nie chodźcie - fakt - ładnie opala, ale to naprawdę jest niezdrowe!

Acha - można połykać tabletki z karotenem - szczególnie przed rozpoczęciem opalania na słońcu - byle z umiarem!

kacza
starstarstarstar
Listów: 247

o matko!
to mnie dobiłaś.
A ja kupiłam karnet!

konik
starstarstar
Listów: 125

hihi lepiej jechać w ciepłe kraje!

Asia
starstarstarstar

No ba! Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)
ja obecnie mam balsam brązujący i jak tylko znajdę czas, żeby go stosować to już będzie całkiem super!

Asia
starstarstarstar

Na 28.05 muszę być pięknie opalona :) Zaczynam od dziś (balsamem brązującym). Najbardziej mnie wkurza to, ze jest zimno, a taka pobalsamowana to najlepiej chwile w samej bieliźnie polatać - a jeszcze lepiej bez :)